dijous, 19 de juny de 2008

ONU en caiguda lliure

Avui -i demà, i l'altre, i els segles que vénen- és notícia que l'ONU guardonarà en Saura per, segons ells, fomentar la participació ciutadana en política.
Si tenim en compte que, des de la creació de la prescindible Conselleria de Participació Ciutadana , la participació ciutadana en política no ha fet més que baixar, elecció rere elecció, que el bus de l'Estatut va ser un fracàs estrepitós -d'això en dieu mecanisme innovador gent de l'onu?-, etc, etc, etc, com collons és possible que se'l guardoni? Tan malament està la participació ciutadana al món que guardonen en Saura i els seus fracassos?
El descrèdit de la política, avui dia, és un fet objectivable i el fracàs del procés estatutari també. No veure-ho és tenir un pa de quilo a l'ull. Si avui dia triomfa alguna forma de participació no és la que emana de les institucions, és una altra.
El que em meravella és que algú de la Conselleria de Participació, la feina del qual és cercar possibles premis internacionals als quals optar, va veure la convocatòria i va enviar un dossier de política ficció, un relat fantàstic, dient bla, bla, bla i algun il·luminat de l'ONU s'ho ha empassat sense contrastar la informació. I apa, habemus premi, foto, i shoping per la cinquena avinguda.
Per dignitat, en Saura hauria d'acomiadar el/la responsable de fer-li fer el ridícul a NY i rebutjar educadament la distinció, però això seria tan insòlit com que en Duran i Lleida rebutgés fer-se una foto amb qualsevol persona o cosa.
Tot plegat, una autèntica vergonya.

3 comentaris:

Josep Barberà ha dit...

Que li passa a la cordura del mon? Que un comunista siga guardonat per "fomentar la participació ciutadana" és com si un d'extrema dreta ho siga per "fomentar el treball en equip" -veja's Awsvitch.

Salutacions

Vironer ha dit...

Discrepo, Josep. Els d'ICV no tenen ideologia, es guien per com bufa el vent. Ara ecolos, ara femonistes de debò, ara Palestina, ara no-a-la-guerra, ara cosmopolites, ara Drolma, ara Passeig de Gràcia, i mil "ares" més. Bé, una cosa sí que tenen clara: existeixen en tant que existeix el PSC (perquè les crosses o "muletes" no serveixen per sí soles, algú -PSC- les ha de fer anar). Altra cosa són els d'EUIA, que sí que són comunistes, i entre ells no es poden veure

Josep Barberà ha dit...

Teniu raó; crec que m'he deixat endur per la mordacitat del comentari que se m'ha ocorregut; entra amb calçador, us ho admeto, però em pareixa graciós.

Sobre la manca d'ideologia d'ICV, veig el reflexe al País Valencià en el Bloc. No per fer de crossa de ningú -que no hi arriben- si no pel manar per manar, on i quan puguen.

Us deixo un video sobre el tema:

http://youtube.com/watch?v=EalTdntJjJo

Salutacions