dimecres, 24 de setembre de 2008

Excel·lent en Subdesenvolupament

Pocs països tenen l’expedient net com una patena pel que fa a l’assignatura de Desenvolupament. Uns poden ser subdesenvolupats perquè atorguen drets divins per raó de semen, altres per la corrupció generalitzada, per deixar caçar óssos borratxos, pel control governamental dels mitjans de manipulació, per negar la possibilitat de dir la seva als ciutadans, per no tenir sentit de l’humor, etc. Hi ha múltiples factors de subdesenvolupament. L’Estat espanyol –avís per a extraterrestres- també és subdesenvolupat, i ho és, entre d’altres coses, per la seva simbiosi amb la pell de brau, per la seva irrefrenable passió subvencionadora mata-toros. Aquests dies, a tall de curiositat, hem sofert una eliminatòria de tennis que es jugava en una plaça on normalment es maten toros, donant a entendre que no només no se n’avergonyeixen, sinó que, a sobre, en fan pública i internacional ostentació. I els mitjans de desinformació, TV3 inclosa, sumant-se a l’orgasme dels comentaris suats.
La Vanguardia, ahir, feia un ampli reportatge no exempt de tristesa que es titulava “Una afición con menos embestida”, un reportatge amarg en què experts reflexionaven sobre el perquè de la davallada del suport a aquesta pràctica subdesenvolupada. M’ha cridat l’atenció les declaracions de la directora general d’Espectacles de la Junta de Andalucía, alarmada pel descens d’espectadors als mataderos de toros. Deia: “a la Junta no le gusta que desciendan las corridas, porque aportan beneficios económicos por el turismo (...)”. "La directora general asegura que trata de impedir otro tipo de festejos (encierros, toros embolados...) en los que el animal se ve sometido a “sufrimientos innecesarios”. Su departamento destina este año 1,3 millones de euros a subvencionar 21 escuelas taurinas y a rehabilitar plazas".
Em quedo amb això que els encierros i bous embolats fan patir innecessàriament els toros, però les corrides no –és a dir, en aquestes els fan patir necessàriament-, i que hi ha 21 putes escoles de matar toros pagades pels contribuents (sense comptar les altres milionàries subvencions públiques per organitzar aquesta subnormalada i mantenir oberta la paradeta).
Seria demagògic, oi, parlar ara de finançament autonòmic i dels fons de compensació interterritorial? Sí...

1 comentari:

mosquit calb ha dit...

Són els toros i el Chiquilicuatre símbols catalans ? És Aznar un 'latin lover'?
¿ És preocupant no saber en quin equip estara Fernando Alonso el 2009? ¿És Tamudo el prototip de català a imitar? En què s'assemblen Zapatero i Pinotxo? ¿Els catalans som budistes sinó parlem en cristià?
¿És cert que en lloc de sang és orxata el que corre per les nostres venes? i finalment els catalans som rucs o només ho semblem.