dilluns, 6 d’octubre de 2008

Una altra Barcelona NO és possible

Com no podia ser d’altra manera, la ciutat de Barcelona acull un congrés internacional. La notícia seria quina convocatòria de fira/fòrum/trobada/congrés/seu internacional/organisme/capitalitat/mundials-europeus esportius de tota mena/Tour etcètera no compta amb una barnacandidatura. El Congrés que ara ens ocupa, el Congrés Mundial de la Naturalesa i que té el mayolià lema “Un món divers i sostenible” no deu donar tanta pasta com el congrés dels mòbils, perquè hi participen altermundistes i tocabongos, entre d’altres, però dóna pedigrí i acosta Barcelona al seu somiat graal ecoflowerpower. Vindran milers de congressistes i seran rebuts per les màximes autoritats del país, que aprofitaran l’avinentesa per vendre la capitalitat mundial del cap i casal pel que fa a guaiisme ecolo. És un congrés tallat pel patró del Fòrum de les Cultures –no dic res-, és a dir, de bla, bla i bla. No dubto que les intencions dels participants siguin molt lloables i benintencionades. Molts tindran moltes coses interessants a dir; uns quants menys aportaran propostes concretes que incorporin una temporalització i un pressupost acurat per dur-les a terme; i ningú, absolutament ningú dels participants, tindrà capacitat executiva per implementar la carta als reis. Faran un manifest -puta paraula- consensuat, criticaran molt la passivitat dels governs i el poder de multinacionals i transnacionals -l’autèntic eix del mal-, s’hauran gastat un colló i part de l’altre en la moguda i para de comptar. Això sí, segur que tindran, a tall de cloenda, el compromís del ZP d’estudiar els mecanismes que possibilitin que bla bla bla. Com deia un molt honorable espanyol de l’any...això no serveix per res!

8 comentaris:

Josep ha dit...

Benvolgut senyor Vironer:

En aquesta ocasió vostè va errat. Aquest és un congrés de científics i gestors, no pas de tocabongos.

És més, entre els assistents hi ha gent que ha destacat per les seues dures crítiques als ecologistes (ecoalarmistes, ecotorracollons...)

De tota manera, endavant amb el blog, que està molt bé.

Pissarra Negra ha dit...

Entre la dictadura de l'ecoguaisme, que s'està imposant fa anys a les escoles, i el Barcelona-Forum-kaguai, anem ben apanyats.

Jo ja fa temps que no me'n refio de cap escrit que contingui la paraula "sostenible" i "divers". Qualsevol dia suspendré els nens que incloguin qualsevol d'aquestes paraules en alguna redacció.

Vironer ha dit...

Josep, espero que tingui raó i que sigui alguna cosa més que una "iniciativa" ecopijosociata pancartera buida de contingut. I gràcies pel compliment i pels seus comentaris!
Pissarra, faràs bé de suspendre'ls, serà la millor lliçó que se'ls hi pot donar.
PD. Ja no està permès l'ús d'electrodes que facin descàrregues si els alumnes pronuncien mots com els que diu?

Josep ha dit...

Bé, quan acabe sabrem si haurà estat seriós, rigorós i útil.

Si vostè vol trobar bongueros, vaja a la festa del Raval amb el Facto de la Fe i las Flores Azules... pur bobu, mudarnillu total!!

albert ha dit...

Sí sí, molt sostenibles però les putes i el jalar que no els hi toquin.

Vironer ha dit...

ja que hi són, les putes, i ja que s'han arrencat les hortalisses i sacrificat vedells, aprofitem-ho no? això és sostenibilitat, s'ha d'aprofitar tot!

quitus ha dit...

cony albert, yo també anava a apelar el tema de les putes (que hi tenen molt a pelar en el tema de les fires).........

Reu ha dit...

http://www.walk21.com/conferences/barcelona.asp