diumenge, 21 de novembre de 2010

Article definitiu

Subscric al 100% l'article del Miquel Sellarès al tribuna.cat:

28-N: Ens hi juguem la independència?

No, rotundament no. El poble català és seriós i responsable, i el 28 de novembre, davant la multitud de candidatures i personalismes existents, el que farà, essent positius, és una dispersió del vot independentista en diferents formacions polítiques com ERC, Reagrupament o Solidaritat Catalana. I, en honor a la veritat, cal dir també que molts independentistes apostaran per CiU.

Hi haurà un independentisme, crec que majoritari, que farà el vot útil a Esquerra, com jo mateix, tot i ser crític amb els enfrontaments personalistes i les equivocacions que s'han comès. Però la història demostrarà, a mig termini, la tasca feta pels republicans, posant les bases de la sobirania i els eixos fonamentals per a la construcció nacional, tot i el fet que ha faltat intel·ligència, capacitat de generar il·lusió i fer pinya en el si del partit i els seus entorns. Però, malgrat això, ERC serà, en els propers anys, potser l’eix més important de l’independentisme.

Un independentisme que està en el seu millor moment històric, i que ha d'ésser capaç de passar de l’espectacle de desunió actual a l'aprofitament del fet que mai tants ciutadans i ciutadanes d'aquest país havien pensat en la independència com a única solució, per a la nostra nació, de sortir de la gàbia que significa Espanya, en termes d'assimilació nacional i espoli econòmic.

Com que no hi ha més remei, el 28-N veurem quina és la suma del vot independentista, i tots plegats haurem de fer les correccions necessàries per tornar al consens i la unitat estratègica. La suma d’una part important del vot de CiU, ERC, RCat i SI ens farà veure quina és la possible majoria del sobiranisme.

I també haurem d’establir estratègies per tal de conduir els més amplis sectors possibles del PSC i ICV cap a les veritables eleccions per a la llibertat del poble català l’any 2014.

El 28-N no ens hi juguem la independència, sinó que una nova etapa, un pas de desacomplexament nacional i una legislatura per superar la crisi i preparar-nos per saltar la paret el 2014, ja sigui mitjançant un referèndum d’autodeterminació o la declaració unilateral d'independència des del nostre Parlament.

6 comentaris:

Josep ha dit...

Bastant d'acord.

Albert B. i R. ha dit...

D'acord a mitges. És cert que en aquestes eleccions no ens juguem pas la independència. Això serà quan, per fi, es pugui convocar un referèndum. Llavors sí que ens ho jugarem tot.
No crec, en canvi, que votar a Esquerra ens condueixi cap enlloc. Han tingut durant 7 anys responsabilitats de govern per a fer passes endavant cap a la independència. Haguessin pogut estar aquests 7 anys, amb la força i la projecció que suposa estar en un govern, explicant els greuges que ens suposa formar part de l'estat espanyol (en especial en matèria econòmica)i no ho han fet. Al contrari, encara han donat com a bo un finançament irrisori que ha obligat a la Generalitat a emetre bons a particulars pk ningú en el mercat internacional confiava en la nostra Administració. Tb han perdut l'ocasió de vincular independentisme amb "mans netes". Una gestió excel·lent des de l'independentisme dels recursos hagués atret a molta gent cap a ell. A la pràctica, han caigut en les mateixes males pràctiques que la resta.
Per tot això el meu vot serà per a Solidaritat. La voluntat de regeneració democràtica s'ha demostrat mitjançant les primàries que han celebrat. I el seu compromís independentista és prou clar: res de formar part d'un govern autonomista. O s'avança cap al referèndum a la propera legislatura o oposició. Són qui em generen més confiança i tenen moltes probabilitats d'entrar amb força al Parlament.

Pere Llufa ha dit...

Jo també el subscric al 100%. I també faré vot útil a ERC.

A banda que mai no m'han agradat ni els personalismes ni els missatges messiànics.

Malgrat que molt em temo que el 29N veurem la paradoxa de viure en el moment que més independentistes hi ha al carrer i menys al Parlament.

Vironer ha dit...

Em reagruparé a ERC.
Ahir vaig seguir el debat i ho vaig veure claríssim, no contribuiré a fragmentar el vot independentista.

l´avi de la criatura ha dit...

amb els teus dots de persuasio aconsegueixes que jo tambe voti a ERC (en realitat ja pensaba fer-ho)

Josep ha dit...

Siguem pràctics, per tractar amb els espanyols ens caldrà algú que els entengui, un expert en història i cultura africanes: l'Alfred Bosch.